Noodverlichting

Noodverlichting wordt automatisch ingeschakeld bij het uitvallen van elektriciteit. De lampen zijn voorzien van zowel een aansluiting op het lichtnet als van een batterij of noodstroomvoeding die de lamp indien nodig van elektriciteit voorziet. Noodverlichting is dus van wezenlijk belang. Vooral bij horecagelegenheden, fabriekshallen en zorginstellingen.

Bij rookontwikkeling of stoomuitval is noodverlichting wezenlijk
Door noodverlichting kan men in het geval van stroomuitval de weg naar buiten goed vinden. Onder andere zeer belangrijk in het geval van brand en de eventuele bijkomende rookontwikkeling. Aanwezigen kunnen door noodverlichting de nooduitgangen beter vinden.
Bovendien zorgt een correcte verspreiding van de noodverlichting voor vermindering van paniek. Vaak worden de lampen gecombineerd met bewegwijzering, zoals pictogrammen die wijzen naar nooduitgangen.

Elektra neemt onderhoud noodverlichting uit handen
De aanleg van een noodverlichtingsinstallatie is natuurlijk belangrijk, maar het onderhoud daarvan zeker ook. Jaarlijks onderhoud is zelfs wettelijk verplicht. Elektra neemt dat hele traject graag voor bedrijven uit handen.